Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 19:54

Васковић: Народни фронт Јелене Тривић уклониће и режим и Додика, и његову лажну опозицију

Све што Додик чини – чини искључиво ради себе и личног интереса! Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/Zoran Žestić Новинар Слободан Васковић објавио је нови текст на свом блогу у којем истиче да ће Народни Фронт Јелене Тривић уклонити и режим и Додика, и његову лажну опозицију.
Текст преносимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у целости:
1. Милорад Додик већ готово две деценије народ дави у митоманији и лажним обећањима о сецесији, а резултат је да је народ доведен на руб истребљења! Последњих 17 година Додик упорно атакује на БиХ, све њене народе, посебно Србе и, задњих неколико година на Србију и њено руководство, као и на Србе са Косова, посебно његовог Севера.
Последњи у низу напада је на Црну Гору, јер Додик никада неће прежалити Мила Ђукановића, ма шта он причао.
У фокусу његових све хистеричнијих и бесмисленијих напада је Запад који га је својевремено и довео на власт. Али то је плусквамперфект.
Све што Додик чини – чини искључиво ради себе и личног интереса.  
2. Да ли је Запад, шта год ко о свему што Запад представља мислио, уништио Републику Српску економски, финансијски, цивилизацијски, свео је на пустару, више од трећине становништва раселио, потпуно урушио друштво, најбитније фондове претворили у „нуклеране бомбе“, које су већ детонирале, али се токсичном маглом лажних обећања то још увек једним делом прикрива?
Није.
 
3. Да ли су Западњаци управљали ентитетом у складу са принципима Менталне Порнократије?
Нису.
 
4. Да ли су Странци уништили Изворе Нације: Породицу, Образовање, Културу, Здравство?
Нису.
 
5. Да ли су Западњаци уништили институције РС, претварајући их – прво, у алатке Једног Човека, потом у алатке Организованих злочиначких организација и на крају у самосталне ентитете Организованих злочиначких организација унутар РС?
Нису!
 
6.Ко је то учинио?
Милорад Додик и његова нецивилизацијска, антисрпска власт, која сада поново спинује о „отцепљењу“, овај пут покушавајући да и Србију и њено руководство увуче у своје подле и прљаве планове, а када им то није пошло за руком, напали су званични Београд свим средствима, сем оружјем! Настављају са тим нападима.
 
7. Шта је у поступцима Додика и његовог аутократског Режима наспрам сопственог народа просрпско?!
Ништа.
 
8. Додик има проблем са перцепцијом како да се извуче из мишије рупе у коју је упао, али он одлично зна да је све што чини – личне природе; Њега није уопште брига за Нацију, све те „велике“ речи су шупљикати, производ тешке, дубоке фрустрације што је он лично доведен у проблем.
Зато што он јесте проблем. И то највећи.  
9. Код Додика је увек све лично – Он и само он. И ту нема промене.
Даљи закључци се сами намећу.
 
10. Један од њих је да Додик нема никакву излазну стратегију из ситуације у којој се налази; Чак ни Магарећи пут!
И није да нема излазну политичку стратегију, већ нема више ни личну! И ту је највећи проблем Републике Српске. И Додиковг матичног СНСД-а. И самог Додика.
 
11. Додик је прво власт исисао из институција у своје руке и једним делом подредио страначким органима; Након тога је власт из Странке исисао и предао у руке Појединаца којима Он лично верује!
Сада имамо ситуацију да Републиком Српском (њеним највећим делом, њеним институцијама, а и добрим делом СНСД-ом) управљају Појединци потпуно непознати грађанима РС; О РС се одлучује и ван институција и ван СНСД-а, на Додиковим приватним дружењима!
 
12. То су чињенице; Тај катастрофални процес је немогуће обрнути и он је сасвим близу свог краја који је неминовно распад такве платформе. И пад свих што су на њој.
Парадокс је да је овакво стање неодрживо и за РС и за још увек највећу странку у овом ентитету и за њене чланове, који су претворени у бројке.
 
13. Број 0471392 да се уклони, поставља се Број 0539102…, матрица је по којој функционише СНСД и коју су наметнули Додик&Мала Група.
Сви бројеви припадника Секте почињу са нулом, јер их Додик сматра нулом!
И чланови СНСД-а су то прихватили – нису више бића, већ бројеви.
 
14. Променила се и такозвана опозиција; За годину су старији него лани, када су, такође, били такозвана опозиција; Али и лицемернији. И у склоности ка уништењу врло слични Додику.
Такозвана опозиција већ готово две деценије уништава сваког оног ко се покушао наметнути као лидер другог начина борбе против режима – изласком из Додиков круга “Шетње” који је одредио за такозвану опозицију и из којег се само “добаци” покоја ријеч негодовања, као максимум “опозиционог” деловања.
Нису уопште ни разматрали било какву могућност промене Режима, па су се тако довели у ситуацију, “шетајући” по Додиковом кругу, који је одредио за њих, да и не знају смисао сопственог постојања, сем да буду задња линија одбране, сада већ потпуно полуделом шефу Секте.
 
15. Верни чувари Додиковог Режима, такозвани опозиционари, хедонисти прескромних знања, великих сујета, без икаквог утемељења, који нису, нажалост, ни медиокритети, већ пуно ниже и од те цртице на летвици, једино реагују ако виде опасност у сопственим редовима која би их могла избацити из тог удобног им положаја “лежећих опозиционара”, навиклих да их Додик гази, а да се они ни не осврну. До те мере су отупели.
 
16. Опасност се указала и одједном су назовиопозиционари “поскочили” не би ли уништили Алтернативу Режиму, али и Такозваној Опозицији, која почиње да буја у покрету Народни Фронт, на чијем челу је Јелена Тривић.
 
17. Није уопште невероватно, још мање зачуђујуће, што је Народни фронт и у Режиму и у такозваној Опозицији доживљен као заједнички непријатељ и што се користе иста средства, чак и речник, реченичне конструкције, да се омаловажи, ослаби, не дозволи му да се развије.
Штавише, то је врло врло очекивано, као и плитко лицемерство самозваних “перјаница” које су “чисте” једино у сопственим испразним писанијама и ничему другом.
 
18. Све им је узалуд – биће пометени; Неће то ићи лако, нити супербрзо, али ће ићи и окончати се на наведени начин.
 
Предуго су и Режим и њихова задња линија одбране – такозвана Опозиција, на грбачи народа да би их се могло даље трпити. Пред њима је задњи лет, који се још зове тотални пад! Milićević o projektu letnjih kampova za decu tokom jula i avgusta

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Васковић: Народни фронт Јелене Тривић уклониће и режим и Додика, и његову лажну опозицију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.