Бела кућа: Блинкен ће ове недеље посетити Британију, Ирску, Вијетнам и Јапан

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 17:55

Бела кућа: Блинкен ће ове недеље посетити Британију, Ирску, Вијетнам и Јапан

Амерички државни секретар Ентони Блинкен боравиће у Великој Британији, Ирској, Вијетнаму и Јапану од 11. до 18. априла, саопштила је данас Бела кућа. Foto: Tanjug/AP/Carolyn Kaster Блинкен ће отпутовати у Ханој, у Вијетнаму, како би унапредио кључне разговоре са вијетнамским партнерима у време >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прославе 10. годишњице међусобног свеобухватног партнерства, стоји у саопштењу Беле куће достављеном Тањугу.
Он ће се састати са високим вијетнамским званичницима како би разговарали о заједничкој визији повезаног, просперитетног, мирног и отпорног индо-пацифичког региона.
Амерички секретар ће затим отпутовати у Каруизаву, у Јапану, да би присуствовао састанку министара иностраних послова Г7 и разговарао са својим колегама о планирању пута напред о низу глобалних питања, укључујући наставак рата Русије против Украјине, нуклеарно разоружање и непролиферацију, храну и енергетску безбедност и унапређење афирмативне визије за слободан и отворен Индо-Пацифик, навела је Бела кућа.
Пре путовања у Азију, Блинкен ће пратити председника САД Џозефа Бајдена на путовању у Велику Британију и Ирску од 11. до 14. априла.
Кина распоредила носач авиона Шандонг на вежби у близини Тајвана

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа: Блинкен ће ове недеље посетити Британију, Ирску, Вијетнам и Јапан се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.