Директор Ферарија Фредерик Васер: Ред Бул је добио благу казну

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 17:08

Директор Ферарија Фредерик Васер: Ред Бул је добио благу казну

Директор Ферарија Фредерик Васер изјавио је данас да је казна коју је екипа Ред Була добила за кршење ограничења буџета у Формули један била блага, преноси Скај спортс. Фото: Танјуг/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake Руководство Формуле један казнило је у октобру прошле године екипу Ред Була >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са седам милиона долара и са 10 одсто мање времена аеродинамичких тестирања у периоду од годину дана после. Руководство Ред Була је признало да је буџет од 145 милиона прекршило за 2,2 милиона долара.
„И даље сам уверен да је та казна била врло блага. Ако узмете у обзир да ће перформансе аутомобила бити побољшане за нешто мање од једне секунде током сезоне у погледу аеродинамике, а добијете казну 10 одсто од тога, то је једна десетина, то је еквивалент губитка од 0,1 секунде“, рекао је Васер.
Актуелни светски шампион из Ред Була Холанђанин Макс Ферстапен победио је ове сезоне у тркама у Бахреину и Аустралији, а његов тимски колега Серхио Перес у Саудијској Арабији.
„Не желим да кажем да они нису обавили добар посао, пошто су урадили веома добар посао на болиду. Уопште не покушавам да нађем изговор, али ако мене питате да ли је казна превише лагана, рећи ћу да јесте“, истакао је Васер.
Наредна трка у шампионату Ф1 биће одржана 30. априла трком за Велику награду Азербејџана.
Фудбалски навијачи у Холандији напали удружење бораца за ЛГБТ права

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Директор Ферарија Фредерик Васер: Ред Бул је добио благу казну се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.