Воће које је вам може помоћи да смршате!

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 16:01

Воће које је вам може помоћи да смршате!

Сви знају здравствене предности воћа, али да ли знате да одређене врсте воћа могу убрзати процес мршављења. Фото: Pixabay/romanov Неки од хранљивих састојака које људи најчешће недовољно конзумирају, као што су калијум и витамин Ц, могу се наћи у много различитих врста воћа.
Воће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << такође садржи фолат и влакна, као и широк спектар антиоксиданата и једињења која имају позитивна својства за здравље. Исхрана богата воћем и поврћем може помоћи у смањењу ризика од многих водећих узрока болести и смрти, укључујући болести срца, дијабетес типа 2, неке врсте рака и гојазност.
Сигурно ћете се запитати како ово воће подстиче процес мршављења? Одговор је једноставан помоћу влакна. Влакна су хранљива материја у воћу која помаже у губитку тежине. У поређењу са многим другим изворима ових хранљивих материја, као што су орашасти плодови, интегралне житарице и махунарке, воће захтева мало или никакву припрему и може задовољити жељу за слатким без додатка шећера.
Воће би требало да једемо много чешће, јер је препуно хранљивих материја које унапређују здравље.
Воће које највише доприноси губитку тежине: банана, грејпфрут, ананас, авокадо, бобичасто воће, бресква, лимун, лубеница, киви, папаја.
Koliko dugo mogu da stoje kuvana jaja u frižideru?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Воће које је вам може помоћи да смршате! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.