Нећете веровати које намирнице не смете да једете ако имате повишен холестерол!

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 15:00

Нећете веровати које намирнице не смете да једете ако имате повишен холестерол!

С времена на време, свима нам је дозвољено да уживамо у некој не тако здравој храни која може штетити нашим артеријама и на тај начин допринети лошем здрављу нашег срца и циркулаторног система. Фото: Pixabay/Fidsor Међутим, постоје неке наизглед здраве намирнице које могу да нашкоде >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и здрављу нашег срца.
Једење превише хране са високим садржајем засићених масти, као што су прерађено месо и млечни производи, може повећати количину ЛДЛ холестерола, такође познатог као лош холестерол, у нашој крви.
Један масни оброк нас неће одмах изложити ризику од срчаних болести или променити ниво холестерола или резултате тестова. Али временом, исхрана богата засићеним мастима и угљеним хидратима може значајно повећати ризик.
Намирнице које изгледају здраво, али заправо доприносе подизању холестерола су грчки јогурт, јаја, гранола и енергетске плочице.
Ove namirnice mogu da izazovu visok pritisak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нећете веровати које намирнице не смете да једете ако имате повишен холестерол! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.