Момировић: Србија посвећена јачању партнерства са Кином

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 11:22

Момировић: Србија посвећена јачању партнерства са Кином

Министар трговине Томислав Момировић изјавио је данас да је Србија посвећена јачању свеобухватног стратешког партнерства са НР Кином и даљем унапређењу економских и трговинских односа након састанка са замеником министра спољних послова Кине Денг Лијем. Фото: Танјуг/МУСТ/Ђорђе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Крстић „Данашња посета Пекингу и тродневна посета НР Кини је прва посета једне српске делегације после трогодишње паузе изазване Корона кризом“, рекао је Момировић и додао да је заменика министра спољних послова НР Кине Денг Лија информисао о резултатима које кинеске компаније остварују на нашем тржишту, а пре свега компаније Зиђин и Хбис.
„Ове две кинеске компаније промениле су српску економију и значајно доприносе укупном БДП-у Србије“, нагласио је министар Момировић.
Момировић је и напоменуо да кинеске грађевинске компаније, које заједно са нашим грађевинсим компанијама граде аутопутеве и брзе пруге поново изграђују Србију, наводи се у саопштењу. „Србија је извозно оријентисана према кинеском тржишту, што ће додатно бити подстакнуто потписивањем Меморандума о разумевању, чиме формално почињемо рад на Споразуму о слободној трговини између наше две државе“, закључио је Момировић и најавио да ће Меморандум о разумевању бити потписан у среду након састанака са министром трговине НР Кине Ванг Вентаом.
Goran Vasin: Obrenovići – usponi, padovi, tragedije (III deo)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Момировић: Србија посвећена јачању партнерства са Кином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.