И Тунис хоће у БРИКС

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 09:24

И Тунис хоће у БРИКС

Тунис разматра могућност уласка у групу БРИКС, након што су прекинути преговори земље са ММФ-ом о кредиту, рекао Махмуд бин Мабрук, портпарол про-председничког Покрета 25. јула, преноси Спутњик. Фото: Pixabay/hbieser „Имам информацију да Тунис озбиљно размишља о приступању групи БРИКС-а. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << То се разматра заједно са другим могућностима и то није искључено“, рекао је он, позивајући се на упућене изворе у влади те земље.
Раније је председник Туниса Каис Саид рекао да је диктат ММФ-а, са којим земља преговара о зајму, неприхватљив. Према његовим речима, спровођење захтева банке довешће до већег осиромашења становништва. Шеф државе је нагласио да је смањење субвенција на које су позвале међународне финансијске институције довело до протеста средином 1980-их у којима су погинуле стотине људи.
ММФ је у децембру прошле године обуставио разматрање одобрења зајма од 1,9 милијарди долара Тунису, који се налази у економској кризи. Један од услова за издвајање новца је смањење субвенција за храну и струју, као и реформа државних предузећа.
Studija: Britanija je daleko od pravednog društva po pitanju rasne nejednakosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак И Тунис хоће у БРИКС се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.