Звезда после трилер завршнице савладала Борац у Чачку

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 00:26

Звезда после трилер завршнице савладала Борац у Чачку

Кошаркаши Црвене звезде савладали су у гостима Борац из Чачка 87:82 у 25. колу регионалне Аба лиге. Фото: АБА лига/Душко Радишић Гости су након убедљиве предности дозволили домаћину да се захваљујући рафалној паљби у последњој деоници врати у меч.
Звезда се победом у Чачку враћа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на другу позицију и наставља да гаји наду да ће регионални део сезоне завршити на првом месту, док је Борац на незавидној 12. позицији.
Обе екипе су стегнуто ушле у меч, у првој деоници обе екипе су након неколико добрих напада почеле да услед добре одбране губе лопте и узимају тешке шутеве које су машали.
Звезда се боље снашла у оваквом стању на терену па је након уводних 10 минута водила 19:17.
У другој четвртини се такође играло у серијама. Звезда је долазила до неколико кошева предности да би Борац својим серијама успевао да се врати па и поведе 32:29.
Црвено-бели су од тог тренутка направили серију 15:2 захваљујући којој су на полувреме отишли са комотних осам поена предности.
У трећој деоници Звезда је и у трећој четвртини захваљујући расположенима Кампацом и Петрушевим наставила да повећава предност и у последњу деоницу уђе са 14 поена предности.
Борац се није упркос великом вођству гостију није предао у последњем кварталу. Вођени Хантером Хејлом који је на мечу убацио 28 поена стигли су црвено-беле и на мање од минут до краја пришли на свега један кош заостатка, али изабраници Душка Ивановића нису дозвлили коначни преокрет.
Борац је Звезди у последњој четвртини убацио 32 поена, док је примио свега 23.
Овај пораз Борац ставља у нелагодну ситуацију и у позицији су да морају да добију Будућност у наредном мечу, док Звезда има шансу да регуларни део сезоне заврши на првој позицији.
У екипи Душка Ивановића Кампацо је убацио 22 поена, Петрушев и Митровић допринели су са по 14.
Vildoza uporedio argentinski i srpski derbi i otkrio koji klub mu je najdraži


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Звезда после трилер завршнице савладала Борац у Чачку се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.