Ове намирнице могу да изазову висок притисак

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 14:02

Ове намирнице могу да изазову висок притисак

Висок крвни притисак или хипертензија могу оштетити наше артерије чинећи их мање еластичнима, што смањује проток крви и кисеоника до нашег срца и на крају узрокује срчане болести. Фото: Pixabay/Bru-nO Због тога је неопходно контролисати одређене факторе који утичу на висок крвни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << притисак, а један од њих је лош избор хране.
Постоје одређене намирнице које би људи требало потпуно да елиминишу из своје исхране или бар да ограниче њихову конзумацију како би избегли висок крвни притисак. Ово су те намирнице:
ресторан брзе хране заслађена пића црвено месо пуномасни млечни производи маслац пржена храну алкохол кофеин Иако конзумација ових намирница не мора да значи да ћемо одмах имати повишен крвни притисак, постојећи подаци ипак показују да прекомерна конзумација може да доведе управо до тога.
Умереност или избегавање ових намирница што је чешће могуће је један од најбољих начина да се спречи овај све чешћи феномен у свету.
Da li znate zašto u restoranima uvek služe hleb pre glavnog jela?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ове намирнице могу да изазову висок притисак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.