Да ли знате колико смете најдуже да лежите у топлој купки?

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 08:00

Да ли знате колико смете најдуже да лежите у топлој купки?

Све зависи од температуре воде… Фото: Pexels/Monstera Руска докторка Алена Парецка објашњава у којој води можете да се купате дуже, а у којој не можете да лежите дуже од 10 минута.
За многе људе, купање у топлој купки након дугог дана на послу је спас. Опушта, умирује, загрева и помаже >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да боље спавате. Али важно је схватити да високе температуре воде не само да могу побољшати благостање, већ и штетити здрављу ако се узимају погрешно. Пре свега, не треба свакодневно практиковати топле купке, како не би нарушили интегритет коже због прекомерног намакања и кршења хидролипидног слоја. Слично томе, не би требало да вежбате свакодневно купање са пеном, морском сољу или другом козметиком.
Важна је и температура воде – што је виша, мање времена треба да будете у води да бисте избегли прегревање и негативне реакције крвних судова.
– Дакле, ако је вода око 35-37 степени, време проведено у њој не би требало да прелази 20-25 минута. Ако је вода већа од 40 степени, не препоручује се да се у њој проводи више од 10 минута. То може довести до прекомерне вазодилатације и вртоглавице, губитка свести. Могуће је и прегревање тела – докторка Алена Парецка.
Koje su najbolje, a koje najgore turističke atrakcije na svetu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате колико смете најдуже да лежите у топлој купки? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.