Украјина јача дефанзивне линије и позиције дуж границе са Белорусијом и Русијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 20:00

Украјина јача дефанзивне линије и позиције дуж границе са Белорусијом и Русијом

Украјинске снаге раде на јачању дефанзивних линија и позиција дуж граница са Белорусијом и Русијом, саопштило је данас украјинско министарство одбране, цитирајући генерала-поручника Серхија Најева, командата здружених снага Украјине. Фото: Танјуг/AP Photo/Vadim Ghirda, File Украјинци >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су данас обележили прву годишњицу ракетног напада на железничку станицу Краматорск на истоку Украјине, када је убијено 58 људи, међу којима и неколико деце, пренео је „Гардијан“.
Напад се догодио 8. априла 2022. године, када је на станици било много цивила који су чекали евакуацију.
У Москви је данас сахрањен познати војни блогер Владлен Татарски, који је убијен прошле недеље у бомбашком нападу у кафићу у Санкт Петербургу.
Десетине ожалошћених, укључујући и Јевгенија Пригожина, лидера Вагнера, били су на сахрани.
Истражитељи у Русији оптужили су Дарју Трепову (26) из Санкт Петербурга за терористички напад у којем је убијен Татарски.
Председник руског Нациоанлног института Курчатов, Михаил Ковалчук, изјавио је данас да ће САД морати још дуго да сустижу Русију по питању нуклеарног наоружања, „а посебно по питању развоја хиперсоничних технологија“.
„Наш војни буџет је мањи од 50 милијарди долара, док Американци имају више од 800 милијарди. Наш војни буџет је скоро 20 пута мањи. Али, први пут смо их премашили. Они немају хиперсонике, у нуклеарном погледу, испред смо. Увек смо их сустизали, а сада нас још дуго неће стићи“, рекао је он, пренела је РИА Новости.
Украјински државни војни конгломерат Укроборонпром објавио је 8. априла да ће у сарадњи са Пољском групом за наоружање (ПГЗ) заједничко реновирање тенкова Т-64 из совјетске ере.
Према споразуму који су потписали Укроборонпром и ПГЗ, произвођач Бумар-Лабеди почеће са поправком и реновирањем тенкова Т-64 у граду Гливице на југу Пољске, наводи „Кијев индепендент“.
Планирано је да се програм прошири на поправку тенкова Т-72 и РТ-91. Према саопштењу, сличан програм техничког одржавања планиран је и за тенкове „леопард 2“.
Netanijahu naredio mobilizaciju policije i vojske zbog napada u Tel Avivu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина јача дефанзивне линије и позиције дуж границе са Белорусијом и Русијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.