Запослени из Тесле ухваћени како су тајно узимали снимке из возила и делили их

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 19:45

Запослени из Тесле ухваћени како су тајно узимали снимке из возила и делили их

Група запослених у америчкој компанији Тесла су између 2019. године и 2022. тајно узимали приватне снимке из аутомобила муштерија и делили их међусобно, а неки видео снимци су били врло приватни, рекло је за Ројтерс девет бивших запослених из ове фирме. Фото: Танјуг/David Zalubowski Теслини >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << аутомобил имају камере које помажу при вожњи, али и, како наводи америчка компанија, камере су направљене да „од подлоге до врха заштите вашу приватност“.
Неки од снимака које су украли запослени ухватили су муштерије у неким „врло срамним ситуацијама“, додају сведоци.
Један бивши запослени описао је један видео на којем се види како мушкарац прилази аутомобилу потпуно наг.
Такође, делили су се снимци судара и инцидената на путевима.
На једном снимку из 2021. године види се како аутомобил Тесле иде великом брзином у стамбеном делу и удара дете на бициклу.
Дете је одлетело у једном правцу бицикл у другом.
Видео се проширио у канцеларији Тесле у Сан Матео у Калирофнији „као пожар“, додао је бивши запослени.
Ројтерс наводи да је било још снимака, али да није могао да дође до њих, за које бивши запослени кажу да их нису сачували.
Компанија захтева од власника аутомобила да им дају дозволу за коришћење тачскринова, пре него што Тесла прикупи њихове податке.
„Ваши подаци припадају вама“, наводи се на Теслином сајту.
У делу о приватности, Тесла појашњава да, уколико се муштерија слаже да се њихови подаци деле „ваше возило може сакупљати податке и начинити их доступним компанији за анализу“.
„То може даље да помогне Тесли да побољша производе, опрему и утврди проблеме брже. Такође, могу бити узети кратки видео снимци или слике, али то није повезано са рачуном купца или идентификационим бројем возила и не открива вашу личност“, истиче се на сајту.
Карло Плиц, адвокат за приватна питања из Немачке, рекао је Ројтерсу да би било тешко да се нађе правно оправдање под Европским законом за заштиту података и приватности, да видео снимци из возила круже интертно фирмом уколико нема никакве везе са безбедношћу и функционалности возила“ возачког система Тесле.
Estonska premijerka Kaja Kalas obezbedila većinu za novi mandat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Запослени из Тесле ухваћени како су тајно узимали снимке из возила и делили их се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.