Додик: Амбасада САД у БиХ урушава углед своје државе

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 18:40

Додик: Амбасада САД у БиХ урушава углед своје државе

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да „пресуде међународних судова за догађаје у Сребреници на које се позива америчка амбасада не могу се узети као коначна истина“, јер, како је навео, предугачак је списак злочина почињених у свету које није процесуирао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ниједан суд, укључујући злочине које су починили „истомишљеници Мајкла Марфија ван граница САД“. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Додик за Срну рекао да САД не признају јурисдикцију међународног суда за своје држављане, али ти исти судови су им релевантни за друге државе.
На питање да прокоментарише саопштење Амбасаде САД у БиХ у којем су навели да је, како кажу, „Додик, као и увек, греши када тврди да се није догодио геноцид у и око Сребренице у јулу 1995. године“, председник Републике Српске је нагласио да му одавно већ ништа не значи шта ће рећи неко из америчке амбасаде и да ово одговара само и искључиво због грађана Републике Српске.
„Када једно дипломатско представништво себи дозволи речник и конструкције трећепозивача из вечне опозиције у БиХ онда сви треба да ставимо прст на чело. Сваким саопштењем амбасада САД урушава углед своје државе и оснажује уверење грађана Српске да амбасадор Марфи није добронамеран према Србима и Републици Српској“, поручио је Додик.
Dodik: Radujem se dolasku Novaka Đokovića i teniskih zvezda u Banjaluku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Амбасада САД у БиХ урушава углед своје државе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.