Грешке које доводе до бола у леђима

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 17:01

Грешке које доводе до бола у леђима

Неколико свакодневних грешака које људи праве, а које могу да изазову проблеме са леђима, а укључују недовољан унос воде, али и претерано узимање слаткиша. Фото: Pixabay/kevin120415 Многи људи не чине довољно да смање притисак и стрес свог свакодневног рада, а током времена, нагомилавање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << напетости може изазвати бол у леђима.
Друга грешка коју свакодневно правимо је недовољна хидратација, јер адекватан унос воде обезбеђује „подмазивање” зглобова, што смањује болове у леђима. Људи са боловима у леђима често не једу довољно хране богате протеинима, што је важно јер подстиче раст и опоравак тела. Такође, када су у питању слаткиши, превише слаткиша може изазвати проблеме са леђима, јер зашећерене грицкалице доводе до упале и изостављају хранљиве материје које граде снагу у овој области.
Људи праве и једноставну грешку што недовољно ходају,  сви треба да поставе подсетнике на својим телефонима да то ураде, посебно канцеларијски радници.
Људи можда не знају, али наше физичко и ментално здравље су изузетно повезани, ако је ум под стресом, он сигнализира телу да је у опасности. Тело реагује на стрес тако што искључује кратке мишиће око пршљенова. ефикасно успављујући ове стабилизирајуће мишиће, чинећи их подложним неусклађености, узрокујући бол у леђима.
Ово може изазвати додатни стрес за особу, што значи континуирани циклус бола и стреса.
Можда звучи очигледно, али устајање и кретање 10 минута, сваких 45 минута, заиста може направити разлику. Ходање около је одличан начин да поново ангажујете мишиће након што мирно седите, када одређени мишићи нису коришћени неко време.
Simptomi dijabetesa kod žena: Kako ga prepoznate na vreme

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грешке које доводе до бола у леђима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.