Шта се догоди када сипате пар капи маслиновог уља у кафу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 16:01

Шта се догоди када сипате пар капи маслиновог уља у кафу?

Кафа је један од омиљених топлих напитака многима и постоје стотине начина да се пије – са или без шећера, са или без млека, са шлагом, карамелом, циметом и многим другим додацима. Фото: Pixabay/pixel2013 Недавно је највећи светски ланац кафића Старбуцкс почео да продаје кафу са маслиновим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уљем у Италији, а овај додатак кафи брзо је стекао популарност у другим земљама јер садржи бројне здравствене предности.
Када је у питању интеракција маслиновог уља са кафом, маслиново уље облаже слузокожу желуца, што може успорити апсорпцију кофеина из кафе. Ово може помоћи да се избегне такозвани „слом“ који често следи након брзог буђења. Ова способност облагања стомака такође може помоћи да се неутралише део киселости кафе.
Маслиново уље је само по себи суперхрана са импресивним предностима. Има пуно мононезасићених и полинезасићених масти које су здраве за срце, које помажу у снижавању лошег холестерола док повећавају добар холестерол, што може помоћи у превенцији срчаних болести.
Такође је утврђено да маслиново уље снижава крвни притисак. Масти, укључујући маслиново уље, успоравају варење, помажу нам да се дуже осећамо ситим и пружају трајну енергију. То значи да масти такође смањују реакцију шећера у крви, помажући нам да избегнемо велике скокове шећера у крви након јела. Иако је ово одлична вест за оне са дијабетесом или другим метаболичким стањима, такође ће помоћи другима да избегну изненадни пад енергије који се понекад може десити након јела.
Ако желите да испробате ову комбинацију, важно је да користите екстра девичанско маслиново уље високог квалитета. Наиме, такво уље се мање прерађује и задржава више хранљивих материја.
Такође ће имати префињенији укус, дајући кафи орашасту слаткоћу.
Doručak je najvažniji obrok! A evo kako treba da izgleda zdrav doručak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта се догоди када сипате пар капи маслиновог уља у кафу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.