Блинкен следеће недеље у Вијетнаму у циљу подизања дипломатских односа

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 15:26

Блинкен следеће недеље у Вијетнаму у циљу подизања дипломатских односа

Амерички државни секретар Ентони Блинкен посетиће Вијетнам следеће недеље. Као део напора Вашингтона да ове године подигне дипломатске односе са Ханојем на виши ниво. саопштио сенатор Џеф Меркли на конференцији за новинаре, преноси Ројтерс. Фото: Танјуг/AP Photo/Petr David Josek Блинкенова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << посета, која још није званично најављена из Стејт департмента, долази након што је председник САД Џозеф Бајден прошле недеље телефоном разговарао са шефом владајуће Комунистичке партије Вијетнама Нгујен Фу Тронгом.
„Следеће недеље ће овде боравити државни секретар”, саопштио је сенатор Меркли новинарима током посете Вијетнаму једне делегације америчког Конгреса. Која има за циљ јачање односа са Ханојем.
Очекује се да ће Блинкен посетити Вијетнам, вероватно наредне суботе. Пре него што се упути састанак министара иностраних послова земаља Групе седам (Г7) у Јапану 16. и 18. априла.
Бајден и Тронг су се сложили да ојачају везе, према изјавама обе стране после њиховог разговора. Није се помињало формално унапређивање односа. Бројни аналитичари сматрају да би тако нешто могло да изазове тензије са Кином, преноси Ројтерс.
Blinken odbacuje mogućnost pregovora o prekidu vatre između Rusije i Ukrajine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен следеће недеље у Вијетнаму у циљу подизања дипломатских односа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.