И шаховским клубовима на Косову и Метохији забрањен рад

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 15:03

И шаховским клубовима на Косову и Метохији забрањен рад

Председник Шаховског савеза Србије Драган Лазић саопштио је данас да се и шаховским клубовима са Косова и Метохије забрањује рад ако се не региструју у Приштини. Фото: Unsplash/Jose Castillo У допису тзв. Косовске полиције који је стигао појединим спортским клубовима на Косову и Метохији, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наводи се да су забрањене све спортске активности које не организују Олимпијски комитет такозваног Косова, спортске федерације и клубови који су регистровани по тзв. косовском систему.
Лазић је навео да је и шаховским клубовима са Косова и Метохије забрањен рад, пренео је Танјуг.
„Шаховским клубовима са Косова и Метохије забрањује се рад ако се не региструју у Приштини. А Шаховском савезу тзв. Косова се дозвољава учешће на такмичењима ФИДЕ и ЕШУ. Иако та тзв. држава није члан УН. Па како? Можда ово може да реши реактивирана ‘Балканска шаховска федерација?’”, упитао је Лазић.
Председник Фудбалског савеза Косова и Метохије Игор Уљаревић претходно је изјавио да им је полиција запретила привођењем организатора и учесника спортских активности.
Đurić: Kurti hapšenjem Srba pokušava da isprovocira sukob

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак И шаховским клубовима на Косову и Метохији забрањен рад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.