ЕУ позива Израел и Палестинце на уздржаност и смиривање тензија

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 13:21

ЕУ позива Израел и Палестинце на уздржаност и смиривање тензија

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ осудио је данас ескалацију насиља између Израела и Палестинаца и позивао стране на уздржаност и смиривање напетости током празничног периода. Фото: Unsplash/Guillaume Perigois Тензије између Израела и Палестинаца су порасле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << после јучерашње погибије једног туристе из Италије и рањавања још петоро људи у налету аутомобила у Тел Авиву.
Тај инцидент се догодио након пуцњаве на окупираној Западној обали у којој су настрадале две сестре Израелке, преноси Ројтерс.
„Израел има право да се брани, али сваки одговор мора бити пропорционалан. ЕУ позива на хитан крај текућег насиља. Све се мора учинити да се спречи ширење сукоба“, поручио је Борељ. Позивао две стране на максималну уздржаност, избегавање даље ескалацију и смиривање ситуације током текућих верских празника.
Муслимански свети месец Рамазан, јеврејска Пасха и Ускрс прослављају се током овог месеца.
Netanijahu naredio mobilizaciju policije i vojske zbog napada u Tel Avivu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ позива Израел и Палестинце на уздржаност и смиривање тензија се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.