Небојши Дугалићу статуета „Миливоје Живановић”

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 12:53

Небојши Дугалићу статуета „Миливоје Живановић”

Небојша Дугалић, проглашен је најбољим глумцем 27. Глумачких свечаности „Миливоје Живановић” у Пожаревцу, за улогу Магбета у истоименој представи. Њему је припала статуета барда српског глумишта који је рођени Пожаревљанин. Стручни жири предводила је глумцица Даница Максимовић, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а са њом су одлучивали редитељ Небојша Брадић и драмски писац Ненад Прокић. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Жирију није било лако јер су у конкуренцији за главну награду, осим Дугалића били и Ненад Јездић, који је у представи „Чудо у Шаргану” тумачио улогу просјака. Дара Џокић, са улогом Љиљане у представи „Ролеркостер”. Ана Рудакијевић, која је у представи „Галеб” тумачила лик Нине Михаиловне Заречне. Бранислав Томашевић са улогом Алојза Каврана у представи „Године врана”.
Награда се додељује за снажну на сцени доказану животну околност. Да ништа што је створено није истинито, већ да је на овом свету све доведено у сумњу. Навела је између осталог у образложењу Даница Максимовић.
Најбољи глумац фестивала рекао је да воли што му се ништа у животу није дешавало лако. Јер када човек до неких ствари дође тежим путем онда то боље уме да цени.
„Када сам добио награду „Зоран Радмиловић”, добио сам прво један Зоранов брк, потом други, а онда целог Зорана. Такав је сличај и са Миливојем, јер сам већ четири пута добио награду за глумца вечери, али никада целог Миливоја, до њега је пут био тежак. Ову награду доживљавам као поклон од публике и својих драгих колега. Истовремено и као поклон са оне стране, од Миливоја из вечности. То што ме је пустио да споро и полако заслужим њега целог значи да тада још нисам био дорастао до целе његове фигуре. Сада му се захваљујем пред вечношћу што је у овом тренутку проценио да сам достојан”, поручио је Небојша Дугалић.
Životna priča srpske novinarke Mir Jam

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Небојши Дугалићу статуета „Миливоје Живановић” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.