Далас је намерно испао из плеј-офа – Кид: Речено ми је да то урадим

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 12:50

Далас је намерно испао из плеј-офа – Кид: Речено ми је да то урадим

Далас Маверикси неће играти ни плеј-ин ни плеј-оф ове сезоне. Фото: Танјуг/AP/Sam Hodde Како је рекао Џејсон Кид у питању је била пословна одлука која је дошла директно од власника Далас Маверикса, Марка Кјубана. „Пословне одлуке су некада тешке, али морате их доносити. Ми се овде трудимо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да направимо шампионски тим и одлучено је да направимо корак уназад. Ова одлука је дошла од мојих шефова и речено ми је да их испоштујем. Верујемо Марку Кјубану и Нику Херисону, они ће саставити коцкице и довести нас у позицију да можемо да се боримо за шампионску титулу и то је процес који данас почињемо“, објаснио је Џејсон Кид.
Кајри Ирвинг није ни играо против Чикаго Булса у претпоследњем мечу сезоне, док је Лука Дончић играо тек 13 минута и потом био „закуцан“ за клупу.
Зашто је Далас ово урадио? Морали су да буду ван плеј-ина да би били у позицији да пик остане у њиховом власништву, а то су могли само поразом од Булса.
Њима је у интересу било да задрже пик на НБА драфту, јер би у случају да буде у Топ 10 био заштићен и припао њима, а у супротном отишао Њу Орлеанс Пеликансима па макар био и 11. пик.
Овако су задржали пик који није гарантовано 10. већ је могуће да буде и доста боље пласиран, што ћемо сазнати када се буде одредила „драфт лутрија“.
„Policija tzv. Kosova zabranila Srbima organizaciju utakmica, čak i treninge“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Далас је намерно испао из плеј-офа – Кид: Речено ми је да то урадим се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.