Нетанијаху наредио мобилизацију полиције и војске због напада у Тел Авиву

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 10:16

Нетанијаху наредио мобилизацију полиције и војске због напада у Тел Авиву

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху наредио је мобилизацију израелске граничне полиције и резервиста Војске Израела (ИДФ) поводом терористичког напада у Тел Авиву. У коме је погинуо један мушкарац, док је петоро људи рањено. Овај потез Нетанијахуа одржава страх од могуће ескалације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << догађаја, преноси „Тајмс оф Израел”. Фото: Танјуг/mir Cohen/Pool Photo via AP Полиција у Тел Авиву је убила нападача који је убио једног мушкарца и ранио неколико људи. Тако што је пуцао из ватреног оружја и налетео аутомобилом на пешаке.
Убијена жртва је Италијан, стар око 30 година, а сви повређени у нападу су туристи, саопштила је израелска здравствена служба Маген Давид Адом (МДА), преноси Танјуг.
Повређено је петоро људи, а три особе имају повреде средње тежине. Међу њима су мушкарац (39) и девојчица (17). Две особе, мушкарац око 50 година и жена око 70, имају лакше повреде, додаје МДА.
Нападач је, како је наведено, држављанин Израела арапског порекла.
Убица је возио по променади Тел Авива и почео да пуца из ватреног оружја на цивиле који су били у близини, преноси „Џерузалем пост”. Покушао је и да прегази околне пешаке, а његов аутомобил се преврнуо.
Израелска полиција је саопштила да је „неутралисала” нападача.
Lavrov: Pregovori o ukrajinskoj krizi mogući samo ako se budu poštovali interesi Rusije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетанијаху наредио мобилизацију полиције и војске због напада у Тел Авиву се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.