Украјина обнавља извоз струје

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 08:17

Украјина обнавља извоз струје

Министар енергетике Украјине Герман Галушченко потписао је документ којим се омогућава почетак обнављања извоза електричне енергије у условима када постоји вишак. Фото: Pixabay/Pexels Галушченко је навео да украјински енергетски систем ради скоро два месеца без ограничења и да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је то постигнуто захваљујући раду енергетских инжењера и међународних партнера, који су помогли да систем бдуе обновљен, преноси Интерфакс Украјина. „Најтежа зима је прошла. Следећи корак је отварање извоза електричне енергије, што ће привући додатна финансијска средства за неопходну обнову оштећене енергетске инфраструктуре“, рекао је Галушченко.
Истовремено, нагласио је да је задовољење потреба украјинских потрошача приоритет и да извоз може бити прекинут ако се ситуација промени.
Извоз електричне енергије, који је почео у јуну прошле године, обустављен је наредбом Министарства енергетике Украјине од 11. октобра, након почетка масовних ракетних напада руских снага на украјински енергетски систем.
SAD: Kamala Haris putuje u Tenesi, srešće se sa isključenim poslanicima Demokrata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина обнавља извоз струје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.