САД: Камала Харис путује у Тенеси, срешће се са искљученим посланицима Демократа

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Apr.2023, 07:36

САД: Камала Харис путује у Тенеси, срешће се са искљученим посланицима Демократа

Потпредседница САД Камала Харис путује у Тенеси, где ће се срести са демократским посланицима Џастином Џонсом и Џастином Пирсоном, који су избачени из Председничког дома Тенесија, јер су предводили демонстације за строжу контролу оружја у згради овог законодавног тела. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Manuel Balce Ceneta Харис ће се срести и са демократском посланицом Глоријом Џонсон, која је за један глас избегла искључење из Председничког дома Тенесија, као и са младим људима који заговарају строжију контролу оружја, саопштила је њена портпаролка Кирстен Ален.
Председник САД Џозеф Бајден је јуче саопштио да су поменута избацивања посланика „шокантна, недемократска и без преседана“, преноси АП.
Републикански посланици су уместо дебате о контроли оружја одабрали да казне, утишају и избаце посланике које је изабрао народ Тенесија, додао је Бајден.
Двојица избачених посланика су црне боје коже, што је изазвало оптужбе за расизам.
Вође републиканаца, који имају већину у Председничком дому Тенесија, су саопштили да је јучерашње избацивање демократских посланика било неопходно.
Према њиховим речима, на овај начин се избегао преседан по коме би демонстранти могли да прекидају заседања Председничког дома.
Џонс, Пирсон и Џонсон су предводили демонстрације за строжу контролу оружја и током протеста агитовали у просторијама Председничког дома Тенесија, за време седнице, подсећа Си-Ен-Ен.
У оружаном нападу у приватној хришћанској школи у Нешвилу у Тенесију су 27. марта убијена три детета и три одрасле особе, што је појачало затхеве за строжом контролом оружја.
Francuska i Kina za povratak mira u UKR, za nuklearno neširenje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Камала Харис путује у Тенеси, срешће се са искљученим посланицима Демократа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.