Украјина: Руси усредсређени на освајање Бахмута, бранимо се, ситуација тешка

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 13:53

Украјина: Руси усредсређени на освајање Бахмута, бранимо се, ситуација тешка

Украјина је данас објавила да је Русија усредсредила све напоре на освајање Бахмута, града у Доњецкој области, на истоку земље, али је навела да се град и даље брани упркос бројчаној надмоћи Русије. Фото: Танјуг/AP Photo/LIBKOS Из Украјине ситуацију описују као „тешку“, преноси Ројтерс
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Портпарол украјинске источне војне команде Серхиј Череватиј рекао је да Кијев држи под контролом ситуацију у Бахмуту и „разуме намере Русије“.
Он је признао да је Москва остварила „тактички успех“ на неколико места, али тврди да за то „плаћа високу цену“. „Ситуација је тешка, непријатељ концентрише максималне напоре да заузме Бахмут. Међутим, трпи озбиљне губитке и не постиже стратешки успех“, навео је Череватиј.
Он је додао да су све одлуке донете са циљем да се не дозволи непријатељу да „пробије нашу одбрану“ и нанесе јој највећу могућу штету, као и како би се очувало особље.
Британско Министарство одбране раније данас је објавило да је руска војска „врло вероватно напредовала“ до центра Бахмута.
Према наводима британског министарства, руска војска је освојила западну обалу реке Бахмутка, чиме је угрозила кључну украјинску руту за набавку, у покушају да поврати контролу над тим градом.
Pentagon istražuje curenje informacija iz SAD i NATO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина: Руси усредсређени на освајање Бахмута, бранимо се, ситуација тешка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.