Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 12:01

Грујичић: Изградња нове зграде ГАК Народни фронт креће следеће године

Држава ради на томе да на Бежанијској коси следеће године крене изградња нове зграде болнице ГАК Народни фронт, изјавила је данас министар здравља Даница Грујичић. Фото: Танјуг/Раде Прелић Грујичић је то рекла након уручења донација неопходне медицинске опреме београдским >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << породилиштима која је купљена новцем пд плаћеног паркирања на 24 беби паркинг места.
ГАК Народни фронт је болница у којој се само прошле године породило 7.600. жена.
Министарка је на питање новинара нагласила да палијативна нег недостаје Србији
Навела је да је план да се до краја месеца затворе ковид болнице и да ће се након тога видети да ли део може одмах да се користи. ЈКП „Паркинг сервис“, у склопу акције „Беби паркинг место“, донирао је неопходна медицинска средства и опрему, које купује новцем од плаћања паркирања на 24 „беби“ паркинг места, посебно обележена испред четири београдска породилишта, која се налазе у зонском систему паркирања.
На свечаном уручењу донација, чија је Укупна вредност 4 милиона динара Болница за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара“ добила је два медицинска аспиратора и инфузиону волуметријску пумпу, ГАК „Народни фронт“ конвексну 2Д сонду за ултразвучни апарат, Клиника за гинекологију и акушерство Клиничког центра „Србија“ пет механичких болничких кревета и четири нахткасне за пацијенте, а Болница за гинекологију и акушерство КБЦ „Земун“ вакуум аспиратор и две медицинске (ЛЕД) лампе на стативу.
Акција „Беби паркинг место“ покренута је 2017. године с циљем да на виши ниво подигне квалитет пружања услуга београдских породилишта.
„Паркинг сервис“ сваке године како је рекао директор ЈКП Андрија Чупковић анкетира породилишта, обухваћена овом сада већ традиционалном акцијом о њиховим потребама и набавља опрему која им је неопходна.
Putevi Srbije: Zbog praznika se očekuje povećan intenzitet saobraćaja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грујичић: Изградња нове зграде ГАК Народни фронт креће следеће године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.