Продужен конкурс за избор Хероја – финалисте чекају вредне награде

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 11:44

Продужен конкурс за избор Хероја – финалисте чекају вредне награде

Због великог интересовања за конкурс „Они су хероји“ продужен је рок за слање номинација како би сви грађани и грађанке Србије имали прилику да предложе свог хероја. Оне чија херојска дела добију највише гласова, чекају вредне награде. Фото: Unsplash/Sasin Tipchai Услед великог броја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пријава које и даље пристижу на сајт, продужен је рок за номиновање хероја и хероина до суботе, 15. априла 2023. године.
Кандидати које су до сада пријавили њихови суграђани, комшије, колеге, рођаци, сарадници и познаници, међусобно се веома разликују, али их све повезују добра дела којим су задужили своју локалну заједницу.
Да подсетимо, Делегација Европске уније у Србији, по трећи пут организује отворени конкурс Ко је твој херој? на ком могу да учествују сви пунолетни грађани и грађанке наше земље. Прошлогодишња кампања „Они су хероји“ омогућила је да више од 210.000 људи чује за херојска дела из више од 40 градова Србије.
Овај конкурс намењен је оним малим-великим људима из наше околине, који стрпљиво и несебично чине добра дела, често далеко од очију јавности, а свакако далеко од медијске помпе. Свако може бити тај херој – солидарна комшиница, посвећени лекар, учитељица, возач аутобуса, медицински техничар, рођак, пријатељица, спортиста, познаник, свако ко се током 2022. године истакао својим добрим делима према широј заједници.
Конкурс се реализује у сарадњи са Фондацијом Ана и Владе Дивац, а пријаве и гласање се одвијају преко сајта.
Са жељом да афирмише добра дела и људе који их чине, поред заслужене промоције, ЕУ за културно наслеђе и туризам наградиће 10 победника конкурса путовањем за двоје „Откриј Источну Србију“. Поред главне, изабрани хероји, добиће и вредне награде компанија које су се такође прикључиле иницијативи као што су Фудбалски Савез Србије, Бамби, Нестле , Coca-Cola и други.
Конкурс “Они су хероји” покренула је Делегација Европске уније у Србији, 2020. године, у жељи да награди и подстакне солидарност као кључни елемент на којем почива свако друштво и вредност на којој почива ЕУ.
Ко су били хероји претходних година можете видети на сајту.
Пријавите свог хероја на време.
Osma po redu izložba pasa mešanaca od 8. aprila u Limanskom parku

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Продужен конкурс за избор Хероја – финалисте чекају вредне награде се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.