Направите природне боје за васкршња јаја: Припремите ове намирнице и биљке

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 11:31

Направите природне боје за васкршња јаја: Припремите ове намирнице и биљке

Васкрс се ближи. Фото: Pexels/Polina Zimmerman Код православних хришћана јаја се по традицији фарбају на Велики петак. Али не морају увек бити индустријске боје, користити се могу и бројне природне материје.
Одређене врсте поврћа, воћних бобица и зачина дају читаву палету дивних боја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и различитих тонова. У том случају води за кување треба додати одређене делова биљака, бобице или сокове. Ево неколико примера:
ЖУТА – цветови камилице, маслачка, куркума у праху, лист брезе, кора лимуна или наранџе
НАРАНЏАСТА – црвена алева паприка, љуске црног лука
ЦРВЕНА – сок од цвекле из конзерве, смрзнуте малине, боровнице, купине, љуске црвеног лука, бруснице, чај од шипка
СМЕЂА – лист и љуска ораха, лист хмеља, кора дрвета шљиве, љуске црног лука, јака црна кафа или црни чај
ПЛАВА – сок од боровнице, листови црвеног купуса
ЗЕЛЕНА – листови спанаћа, коприва, зелени чај, листови нане
БОРДО – сушени цветови кантариона
Припремање течности за кување: Уситњене делове биљки, коре и бобице воћа потопити у воду за кување, пустити да одстоје једно време, затим све то добро прокувати, а онда процедити кроз газу, сито или филтер за кафу. У тако припремљеној течности се кувају јаја.
Приликом избора јаја водите рачуна о квалитету. Најбоље је да користите јаја из органске производње. Препознаћете их тако што ћете водити рачуна да на коду на паковању прва цифра буде нула.
Može se iskoristiti za mnoge stvari: Pet načina upotrebe balzama za kosu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Направите природне боје за васкршња јаја: Припремите ове намирнице и биљке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.