Велика Британија: Русија освојила западну обалу реке Бахмута

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 10:16

Велика Британија: Русија освојила западну обалу реке Бахмута

Британско Министарство одбране саопштило је данас да је руска војска освојила западну обалу реке Бахмута, угрожавајући кључну украјинску руту за набавку, у покушају да поврати контролу разореног источног града Бахмута. Фото: Танјуг/AP Photo/LIBKOS „Русија је наставила да напредује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и до сада је врло вероватно напредовала до центра града. Украјинска главна рута за набавку 0506 ка западу града је вероватно озбиљно угрожена. Руска редовна војска, у којој су и јединице ваздухопловства, вероватно је утврдила област и Русија поново ефикасно користи артиљерију у том сектору. Реално је да су Вагнер и руско Министарство одбране појачали сарадњу“, навело је британско министарство на Твитеру.
Оснивач руске војне приватне компаније Вагнер Јевгениј Пригожин је у 3. априла рекао да се вијори руска застава над управном зградом Бахмута, наводећи да је у правном смислу град под контролом руских снага.
Putin i Lukašenko: Rusija i Belorusija su dostojanstveno izdržale ogromne udare

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велика Британија: Русија освојила западну обалу реке Бахмута се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.