Пентагон истражује цурење информација из САД и НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 09:42

Пентагон истражује цурење информација из САД и НАТО

Пентагон истражује кршење безбедности након којег су на друштвене мреже процурели поверљиви документи у којима се виде планови САД и НАТО да помогну Украјини у пролећној офанзиви против Русије, наводи „Њујорк тајмс“. Фото: Wikimedia Commons/David B. Gleason „Свесни смо ових извештаја на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << друштвеним мрежама и Стејт департмент разматра ово питање“, рекла је заменица портпарола Стејт департмента Сабрина Синг.
Документи су се проширили Твитером и Телеграмом, а наводно су су садржали мапе и детаље о испоруци оружја, снази батаљона и осталим осетљивим питањима, пренео је „Гардијан“ писање њујоршког листа.
Информације из докумената су старе најмање пет недеља, са најближим датумом 1. март.
У једном тексту се наводи планирана обука 12 украјинских борбених бригада и наводи се да девет од њих обучавају америчке и НАТО снаге, као и да им је потребно 250 тенкова и више од 350 механизованих оклопних возила, додаје њујоршки лист.
Документи, од којих најмање један носи ознаку „строго поверљиво“, кружили су про-руским владиним каналима, додаје се.
Turska se nada da će Švedska ispuniti svoje obaveze za ulazak u NATO što pre

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пентагон истражује цурење информација из САД и НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.