Вучић: Смешне приче да сам уз помоћ Путина и Русије срушио Мила Ђукановића

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 09:21

Вучић: Смешне приче да сам уз помоћ Путина и Русије срушио Мила Ђукановића

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом резултата избора у Црној Гори, да су за њега смешне приче да је он уз помоћ „Путина и Русије срушио Мила Ђукановића“. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић „То ми је толико јадно и помало смешно да не бих ни говорио о томе“, рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Вучић гостујући на РТС.
Казао је да се ту, ипак, ради о нечему другом.
„Шта год да се догоди, ако неко за кога је познато да имам добре односе са њим на изборима, кажу Вучић пуко и пропао, а ако неко негде случајно победи, за кога нису сигурни да је апсолутно против мене, кажу зликовац Вучић, помогао му Путин да неко негде победи. Зашто се то ради, нема то везе са Вучићем, већ зато што једина Србија коју они желе да виде је неуспешна Србија и никада неће бити довољно мала или да је по мери, већ ће увек бити превелика и преснажна уколико је и мало успешна“, казао је Вучић.
Навео је да је то за њега неразумно, безразложно и са времена на време и хистерично понашање према Србији, какво је било из дела дојучерашње власти, а данас опозиције у Црној Гори, односно из Ђукановићевог режима.
„За мене је било потпуно несхватљиво. Киша пада – Србија је крива, сунце сија – Србија је крива, за све је Србија крива, и српски свет. Никада у животу ту синтагму нисам изговорио“, рекао је Вучић.
На питање шта мисли о тој синтагми – српски свет, казао је да не мисли ништа, осим да је неки злоупотребљавају.
„Она је баук, само што не почиње као Марксов манифест – „Баук комунизма кружи Европом“, већ баук српског света кружи Европом и регионом, који су сами измислили“, истакао је Вучић.
Навео је да је суштина у томе да Срби не смеју да питају за Србе никада и нигде.
„Не смеју да буду заинтересовани за то како живи 32 одсто становника ЦГ који се слободно изјашњавају као Срби. Замислите да нико из Албаније не сме да пита каква су права 24 одсто Албанаца у Северној Македонији, не да питају, већ да имају иста права као Македонци. А која то права Срби другде у региону имају?  Не смем ни да питам Словенце зашто Срби не смеју да буду ни национална мањина у Словенији а сви други смеју, иако смо највећа етничка група после Словенаца у Словенији“, запитао је Вучић.
Додао је да не сме да пита јер је Србин и тиме се онда враћа у прошлост.
„Хрвати смеју да нас питају за 0,46 одсто Хрвата у Србији, а имају сада и свог министра у Србији, и треба да нас питају, али ми нисмо смели ни да питамо када нас је било 12,74 одсто у Хрватској, јер је тада била наводно великосрпска хегемонија. Увек је тако, зашта год да питамо, ми не смемо да питамо ништа“, навео је Вучић.
Истакао је и да су сада Бошњаци у Новом Пазару, Сјеници и Тутину најзадовољнији својом земљом Србијом.
„И данас их пет пута више купује станове у Београду него у Сарајеву, а некада је било 20 према један за Сарајево“, додао је Вучић.
Каже да онда неко из БиХ дође и каже како је Србија фашистичка земља.
Вучић је запитао да ли неко стварно мисли да ће неко да отцепи три општине од Србије.
„Како ће да траже да отцепе три општине, када знају да имају 64 општине у Републици Српској и још четири општине где су Срби већина у Федерацији БиХ, а ми не тражимо ништа од тога. Да ли стварно неко мисли да је то могуће. Спустите лопту сви заједно да живимо нормално и да не размишљамо о томе већ да гледамо како ћемо да се повезујемо и радимо једни са другима.
На то што неко каже да се Вучић шепури њиховим парама, председник је истакао да четири пута више држава троши на те општине него што зарађују Нови Пазар, Сјеница и Тутин.
„Нигде не постоји таква диспропорција у Србији. Зато ће у Сјеници бити школа од 12 милиона евра са затвореним базеном и слично“, додао је Вучић.
Američki senator: Sporazumi iz Brisela i Ohrida – korak u pravom smeru

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Смешне приче да сам уз помоћ Путина и Русије срушио Мила Ђукановића се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.