Си Ђинпинг: Кина неће пристати ни на какве уступке у вези са Тајваном

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 18:41

Си Ђинпинг: Кина неће пристати ни на какве уступке у вези са Тајваном

Кинески председник Си Ђинпинг у разговору са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен одбацио је као „нереалне снове“ сва очекивања да његова земља пристане на компромис и уступке у вези са Тајваном, објавила је главна кинеска телевизија. Фото: Jack Taylor/Pool Photo via >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << AP Он је истакао да свако ко тако размишља „пуца себи у ногу“, пренео је Тасс.
Си је нагласио да је тајванско питање у центру суштинских интереса Кине, известио је Спутник.
„Влада Кине и кинески народ никада се неће сложити са онима који се баве спекулацијама око питања једне Кине“, рекао је председник.
Подсећа се да су тензије, када је реч о Тајвану, у односима између Вашингтона и Пекинга постале израженије након посете председнице Представничког дома америчког Конгреса Ненси Пелоси почетком августа 2022. године.
Убрзо након тога, кинеска војска је почела ваздушне и поморске војне вежбе у близини Тајвана и пробна лансирања конвенционалних пројектила у мору источно од тог острва.
Fon der Lajen: Ohrabrila sam Si Đinpinga da razgovara sa Zelenskim

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Си Ђинпинг: Кина неће пристати ни на какве уступке у вези са Тајваном се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.