Моравјецки: Верујем да је убрзано приступање Молдавије ЕУ могуће

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 17:25

Моравјецки: Верујем да је убрзано приступање Молдавије ЕУ могуће

Убрзано приступање Молдавије Европској унији могло би бити могуће, изјавио је данас пољски премијер Матеуш Моравјецки. Фото: Танјуг/АР/Geert Vanden Wijngaert Молдавија је постала кандидат за чланство у ЕУ 2022. године заједно са Украјином и више пута је оптуживала Русију да покушава да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је дестабилизује, пренео је Ројтерс.
Ова бивша совјетска република која има 2,5 милиона становника се граничи са Украјином и има руске мировне снаге стациониране у Придњестровљу.
„Верујем да је убрзани пут могућ“, рекао је Моравјецки током посете Кишињеву.
Према његовим речима, „или ће то бити заиста брз пут, или ће се преговори заглибити у дугим разговорима“.
Моравјецки је изразио наду да ће Европска унија широм отворити врата Украјини и Молдавији.
Премијер Молдавије Дорин Речеан захвалио је Моравјецком на подршки Пољске.
„Реформе које спроводимо приближавају нас Европској унији“, рекао је он.Према његовим речима, упркос свим изазовима и кризама, Молдавија је схватила да може брже да крене путем интеграције у ЕУ.
Kralj Čarls podržao istraživanje veza britanske monarhije s trgovinom robljem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Моравјецки: Верујем да је убрзано приступање Молдавије ЕУ могуће се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.