Лукашенко: Нуклеарно оружје треба уништити

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 17:00

Лукашенко: Нуклеарно оружје треба уништити

Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је данас да све земље треба да сакупе нуклеарно оружје „на једну гомилу и униште га у одређеном временском периоду“. Фото: Танјуг/Russian Foreign Ministry Press Service via AP „Ја сам генерално радикално настројен у том погледу. Верујем да нуклеарно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оружје треба да се сакупи у једну гомилу у одређеном временском периоду, а затим уништи“, рекао је Лукашенко за ТВ канал Русија-1, преноси ТАСС.
Лукашенко је истакао да се слаже са оним што је француски председник Емануел Макрон рекао о неприхватљивости да једна земља поставља нуклеарно оружје на територију друге, али да би онда и САД требало да га уклоне из других земаља.
У Кремљу је данас почео састанак Врховног државног савета Савеза Русије и Беолурисије, којим председавају руски председник Владимир Путин и његов белоруски колега Александар Лукашенко.
SAD: Robert F. Kenedi Džunior izaziva Bajdena za predsedničku nominaciju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лукашенко: Нуклеарно оружје треба уништити се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.