Да ли знате зашто треба да додате млеко у кафу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 17:00

Да ли знате зашто треба да додате млеко у кафу?

За већину љубитеља кафе, а велики број одраслих попије бар једну шољицу кафе дневно, ритуал испијања омиљеног напитка је исти дан за даном. Фото: Pixabay/grafmex Али стручњаци кажу, ако пијете црну кафу, постоји неколико добрих разлога зашто би требало да промените своју рутину и додате >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << неколико капи млека свом омиљеном напитку.
Витамини и минерали Кафа је пуна корисних витамина и минерала, као што су витамини Б2, Б3, магнезијум и калијум. Такође, кафа је богата антиоксидансима који штите ваше ћелије од слободних радикала. Ако желите да јутарњу кафу претворите у још здравији напитак, стручњаци предлажу да јој додате млеко. Млеко садржи више минерала и витамина који могу помоћи вашем здрављу, као што су витамин Д и калцијум који помажу у одржавању костију, зуба и мишића.
Додавање протеина у јутарњу исхрану Према Америчком удружењу дијететичара, конзумирање протеина ујутро пружа низ здравствених предности, укључујући помоћ у изградњи мишића и губитку тежине. Зато су јаја, са високим садржајем протеина, одличан избор за доручак. Млеко, које обично садржи осам грама протеина по шољици, одличан је извор јутарњих протеина, било да се налази у вашој кафи, овсеним пахуљицама или житарицама.
Млеко помаже у борби против упале Додавање млека у јутарњу шољицу кафе такође вам може помоћи у борби против упале. Полифеноли су једињења која се налазе у биљкама, укључујући зрна кафе, и делују као антиоксиданси за контролу оксидативног стреса и упалу. А упала је крива за многа хронична стања, укључујући болести срца, рак и Алцхајмерову болест. Недавна истраживања су открила да полифеноли у кафи у комбинацији са протеинима у млеку појачавају антиинфламаторне ефекте полифенола. У ствари, имуне ћелије изложене и полифенолима и протеинима биле су двоструко ефикасније у борби против упале у поређењу са самим полифенолима.
Мање ћете оптеретити стомак ако додате млеко у кафу Када кафи додате млеко, оно подиже Ph ниво иначе киселе кафе, чинећи је мање киселом. Ако кафа има тенденцију да узнемирава ваш стомак, умешајте мало млека да бисте смањили жгаравицу и смањили јутарње лоше варење. А, ако нисте љубитељ обичног млека животињског порекла, још боље. Коришћењем бадемовог млека или било ког другог млека животињског порекла може се додатно смањити ниво киселости ваше кафе. Ово може бити посебно корисно ако патите од одређених гастроинтестиналних обољења.
Evo zašto treba da jedemo barena jaja svaki dan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате зашто треба да додате млеко у кафу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.