Надутост, крхки нокти и депресија могу да указују на болести црева!

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 15:00

Надутост, крхки нокти и депресија могу да указују на болести црева!

Многе студије су већ показале да брига о здрављу наших црева може помоћи у смањењу ризика од здравствених проблема као што су дијабетес, рак и Алцхајмерова болест. Фото: Pixabay/Robystarm Али како разликовати уобичајене симптоме лошег варења који пролазе од оних који би могли указивати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на болести црева?
Како лекари објашњавају, постоји неколико симптома који откривају да нешто није у реду са здрављем наших црева. Лоша коса и крхки нокти Ако вам се чини да вам је коса слаба или ломљива, а нокти вам се ломе без разлога, то може бити знак лошег здравља црева. Ово су неки од суптилних, али заправо веома доказаних знакова упозорења који указују да није све у реду са вашим цревима.
Крхке кости Лоше здравље црева може довести до крхких костију. Чести преломи костију могу значити да имамо одређено здравствено стање као што је инфламаторна болест црева или целијакија. Наиме, штета коју ова стања наносе нашим цревима значи да не можемо да апсорбујемо адекватне количине калцијума. То може довести до остеопорозе, која слаби ваше кости, чинећи их крхким и вјероватнијим да ће се поломити под притиском.
Честа потреба за пражњењем црева Иако људи првенствено мисле да је честа пражњење црева позитивна ствар, то није нужно тако. То заправо може бити један од знакова болесног црева.
Гасови и надуван стомак Један од начина на који се лоше здравље црева може показати је прекомерно надимање или гасови.
Умор Ако приметите да сте све уморнији и да вам недостаје енергије, ово може бити један од знакова упозорења који указују на болесних црева.
Лоше расположење или депресија Црева и мозак су уско повезани, иако то у почетку може звучати чудно. Дакле, ако особа има проблема са здрављем црева, то се може одразити на лоше расположење, а понекад и на депресију.
Чест кашаљ или склоност прехлади Људи који се често прехладе или често кашљу, али нису алергични, то могу схватити као знак болесних црева.
Svi benefiti posta: fizički, mentalni i duhovni!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Надутост, крхки нокти и депресија могу да указују на болести црева! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.