Константно расте број бесконтактних плаћања

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 07:30

Константно расте број бесконтактних плаћања

Директор продаје компаније “Паyтен“ Бранислав Поповић изјавио је да удео бесконтактних плаћања у Србији константно расте и да су привреди на располагању бројна савремена решења којима се може вршити наплата робе и услуга, али и олакшати пословање додавањем нових апликација. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/stevepb „У односу на 2016. годину, број издатих картица у Србији повећан је за више од 50 одсто, а константно расте и учешће бесконтактних плаћања. Ови трендови подстичу и убрзани развој решења за наплату, које се данас може вршити преко посебних терминала, али и путем мобилног телефона“, рекао је Поповић за Танјуг.
Он је додао да је, након увођења фискализације у априлу прошле године, нарочито постао популаран Андроид ПОС који има све читаче картица.
„Од децембра се у Србији примењује и платна апликација Софт ПОС за бесконтактна плаћања, која се инсталира на телефон или таблет, и уз помоћ које трговци могу вршити наплату без поседовања посебног хардвера, све у складу са законом. На пример, у компанијима које се баве испоруком купци сада могу платити и картицом код курира, што је велики бенефит за све“, рекао је Поповић.
Додаје да се на ПОС терминале могу инсталирати и друге функционалности које олакшавају пословање, као што су апликације за заказивање термина које су погодне за фризере и стоматологе, или лојалти апликације.
Поповић истиче да је већа заступљеност дигиталних плаћања средство у борби против сиве економије, због чега је “Паyтен“ и учесник националне инициативе Бољи начин, којом ће малим и средњим предузећима бити омогућено да бесплатно добију 25.000 ПОС терминала.
„Предузећа која уводе бесконтактна плаћања немају разлога за страх када је у питању безбедност безготовинских трансакција. Осим технологија којима се обезбеђује заштита и клијенти су осигурани, јер у случају злоупотребе постоји траг као и могућност да повратите средства“, објаснио је Поповић.
Он је истакао и да је недавно одржани сајам “Технобанк“ показао да је Београд центар развоја платне индустрије у региону и додао да је поносан јер је “Паyтен“ већ 15 година спонзор тог регионалног догађаја на ком се представљају новитети у финансијској индустрији.
Vlasnik Fejsbuka objavio novi model veštačke inteligencije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Константно расте број бесконтактних плаћања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.