Британска краљевска породица узела више од милијарду фунти прихода од имања

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 19:48

Британска краљевска породица узела више од милијарду фунти прихода од имања

Краљ Чарлс Трећи и покојна краљица Елизабета Друга примили су исплате у износу од више од милијарду фунти са два војводства, око којих се води вековна дебата о томе да ли њихов профит треба да се прикаже у јавности. Фото: WikimediaComonns/Dan Marsh – Flickr: Prince Charles Истрагом, коју је спровео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Гардијан, утврђена је скала прихода краљевске породице од војводстава Ланкастер и Корнвол, која обухватају огромне површине земље, имовине и других садржаја, широм Енглеске, пренео је Ројтерс.
Та два војводства функционишу као професионално вођене империје некретнина које управљају деловима пољопривредног земљишта, хотелима, средњовековним замковима, канцеларијама, продавницама и неким од врхунских луксузних некретнина у Лондону.
Они такође имају значајне инвестиције, али не плаћају порез на корпорације или порез на капиталну добит.
Рачуни војводстава, који се чувају у парламентарним и државним архивима, откривају како су краљица и њен прворођени син, тада у својству војводе од Корнвола, имали користи од огромног повећања својих прихода од војводстава током њене седмодеценијске владавине.
Прошле године њихов приход у том војводству износио је 41,8 милиона фунти.
Прилагођавајући се инфлацији, пар је добио еквивалент од више од 1,2 милијарде фунти укупних прихода од два војводства.
Профит од војводства Ланкастер, које се састоји од 18.481 хектара руралне земље, првенствено на северу Енглеске и Мидлендсу, аутоматски прелази на онога ко је на престолу.
Само имање је процењено на 652 милиона фунти.
Војводство Корнвол, које обухвата 52.450 хектара и већим делом се налази на југозападу Енглеске, вреди више од милијарду фунти.
Blinken: Utvrđujemo da li je Rusija nezakonito pritvorila novinara Gerškoviča

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Британска краљевска породица узела више од милијарду фунти прихода од имања се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.