Испраћај припадника Војске Србије у мисију Европске уније у ЦАР

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 19:05

Испраћај припадника Војске Србије у мисију Европске уније у ЦАР

Свечаност поводом испраћаја контингента Војске Србије у мисију Европске уније за обуку безбедносних снага Централноафричке Републике (ЦАР) одржана је данас у Центру за мировне операције у касарни „Бањица“ у Београду. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ NIKOLA NEDELJKOVIÆ/ bg У саставу српског контингента >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који ће у овој војној операцији ЕУ провести наредних шест месеци су штабни официр на дужности начелника санитетске службе и шесточлани медицински тим који ће бити задужен за превентивну здравствену заштиту и амбулантно лечење припадника међународних снага, саопштено је из Министарства одбране.
Они ће заменити медицинско особље Војске Србије које је у Централноафричкој Републици ангажовано од октобра прошле године.
Данашњем испраћају су присуствовали начелник Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Желимир Глишовић и шеф Делегације ЕУ у Србији Емануел Жиофре.
Војска Србије је учешће у мисији ЕУ у ЦАР започела 2016. године. Ангажовањем у мировним операцијама, како Уједињених нација тако и Европске уније, Војска Србије, осим изградњи и очувању мира у свету, активно доприноси и јачању спољнополитичке позиције наше земље.
Vučević obišao pripadnike dve brigade u niškoj kasarni „Mija Stanimirović“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Испраћај припадника Војске Србије у мисију Европске уније у ЦАР се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.