Решите се мољаца у пар корака

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 17:01

Решите се мољаца у пар корака

Мољци у вашем дому могу бити озбиљан проблем, посебно када је у питању ваша одећа. Фото: Pixabay/Devolk Постоји велики број метода које можете користити да бисте се решили ових штеточина, али би било најбоље комбиновати различите методе да бисте их се решили што је брже могуће.
Темељно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << очистите подручје Мољце привлаче тамни, прашњави, неометани углови и површине. Стога је први корак дубинско чишћење ормара. Уклоните све из свог ормара и фиока. Оперите оно што се може опрати, а све остало хемијско очистити. Ради безбедности, ово укључује постељину и завесе који се налазе у истој просторији. То свакако подразумева да темељно усисате свој ормар, фиоке, тепихе, подове и све околне просторе. Затим можете изабрати да оперете унутрашњост ормарића и фиока благим детерџентом у комбинацији са водом.
Користите репелент против мољаца Ако већ дуже време покушавате да решите проблем мољаца, попрскајте унутрашњост гардеробе средством за њихово уништавање. Ово ће помоћи да се убију сва јаја или ларве које могу бити присутне. Пара је такође веома ефикасна у убијању ларви мољца. Ако је ваш дом захваћен вишеструким или продуженим инфестацијама мољаца, можда би било вредно инвестирати у парни чистач.
Правилно чувајте своју одећу Мољци се хране протеинима, односно кератином, који се налази у природним влакнима, као што су кашмир, вуна и свила, као и косом и прашином, који се углавном састоје од отпадних ћелија коже. Протеини из остатака хране на нашој одећи такође су привлачни мољцима. Због тога морате поштовати строга правила хигијене ормара да бисте се ослободили мољаца. Не враћајте прљаву или чак некада ношену одећу у орман јер ћелије коже или мрље од хране, чак и оне мале које не можете да видите, могу постати извор хране који ће привући мољце.
Користите мирисе против мољаца Након што сте очистили одећу и ормане, морате спречити повратак одраслих мољаца. То можете учинити коришћењем природних мириса против мољаца. Мириси који су непријатни за мољце су веома пријатни и безбедни за човека, а најпрепоручљивије су кесе пуњене сувим цвећем и мирисним биљкама попут лаванде.
Ove delove u domu ne treba nikada da čistiti deterdžentom za pranje sudova

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Решите се мољаца у пар корака се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.