Макрон: Европа не сме да се дистанцира од Кине на плану трговине

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 12:20

Макрон: Европа не сме да се дистанцира од Кине на плану трговине

Председник Француске Емануел Макрон изјавио је данас да Европа не сме да се дистанцира од Кине, иако њени трговински односи са Пекингом представљају ризик и како је рекао, нису уравнотежени. Фото: Танјуг/AP/Thibault Camus
„Морамо некако да смањимо ризик када су у питању наше индустрије…, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << али не смемо да се дистанцирамо и одвојимо“, рекао је Макрон на почетку државне посете Пекингу, пренео је Ројтерс.

Макрон је допутовао је у Пекинг у званичну посету Кини, током које ће разговарати са председником Си Ђинпингом. Макрон ће у посети Кини боравити до 7. априла, пренео је Кинески међународни радио.
Ово је трећа Макронова посета Кини од када је постао председник Француске и прва од његовог другог председничког мандата.
Са Макроном ће у посети Кини боравити и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен.
Макрон допутовао у званичну посету Кини

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон: Европа не сме да се дистанцира од Кине на плану трговине се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.