Зашто је кување одлична терапија за парове? Уноси једну важну компоненту

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 09:06

Зашто је кување одлична терапија за парове? Уноси једну важну компоненту

Када је брак у невољи, многи парови се окрећу терапији као опцији. Али за неке људе, идеја о саветовању парова може изгледати исцрпљујуће или застрашујуће. Фото: Pexels/Vlada Karpovich Може постојати страх од отварања пред странцима. Ипак, овде се ваше могућности не завршавају. Нова истраживања >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << би додала и – кухињу.
Кување јела је одлична активност за здравље мозга, а сматра се да је одлично и за емоционално здравље. Ево шта то може учинити за вашу везу.
„Терапија кувањем“ може помоћи у изградњи комуникацијских вештина и интимности. Размислите о томе шта је све портебно урадити како бисте дошли до крајњег резултата, оброка. За почетак треба да се одлучите за оброк који обоје волите, изађете и узмете састојке, припремите се за процес кувања, кувате и коначно уживате у оброку заједно. Целокупно искуство захтева фокус, координацију, комуникацију и креативност, а све су то заједно утиче и на вас као пар.
Кување је такође одличан начин да свом партнеру покажете љубав, каже терапеут за односе Џејми Бронстеин.
– Било да кувате за своју вољену особу или кувате заједно, ви делите, дајете и примате љубав, а то је сценарио на коме сви добијају. За неке парове, то би могао бити једини пут да проведу квалитетно време заједно током напорне недеље. Идеја је да у свој живот уведете заједничку активност — ону која омогућава инспирацију и заједнички циљ.
Како испробати терапију кувања у вашој вези Психотерапеуткиња и заговорница „кухињске терапије“ Шарлот Хејстингс рекла је за Метро да је важно сагледати све начине на које можете да поделите одговорности у процесу кувања. Ово може постати кључно за парове који немају велики кухињски простор или пуно прибора. Свако од вас има нешто да уради — било да је то куповина намирница, припрема, кување или прање судова.
– Најважније је поделити задатке и ценити чињеницу да је за припрему целог оброка потребно толико различитих подједнако важних делова – саветује психотерапету.
Istraživanje: Mozak se povezuje tako da odgovara maternjem jeziku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто је кување одлична терапија за парове? Уноси једну важну компоненту се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.