Зеленски стигао у Пољску,састанци са Дудом и Моравјецким

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 09:04

Зеленски стигао у Пољску,састанци са Дудом и Моравјецким

Украјински председник Володимир Зеленски допутовао је данас у Пољску, саопштено је из кабинета пољског председника, преноси Ројтерс. Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky Посета, коју је ове недеље најавила Пољска, али је Кијев није званично потврдио, долази у тренутку када Украјина планира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да покрене контраофанзиву у наредним недељама или месецима. Како би повратила окупирану територију од Русије на свом истоку и југу, наводи британска агенција.
Помоћник пољског председника Марчин Пшидач потврдио је приватној телевизији ТВН24 да је Зеленски стигао у Пољску.
У изјавма за медије у уторак уочи посете, он је саопштио да посету треба разумети као знак поверења и захвалности Пољској и Пољацима.
Зеленски ће се током посете састати са председником Анџејем Дудом и премијером Матеушом Моравјецким. Разговарати са украјинским избеглицама и пољском јавношцу, рекао је Пшидач.
Неће бити изненађење да украјинска страна тражи вецу подршку од Пољске и других страних партнера. Морамо бити свесни да је Пољска већ много урадила, нагласио је пољски званичник.
Пољска је примила више од милион украјинских избеглица од напада Русије на Украјину пре 13 месеци. Као чланица НАТО-а је такође одиграла важну улогу у убеђивању других западних сила да испоруче тенкове и друго оружје Кијеву, наводи Ројтерс.
Putin i Lukašenko sastaće se 5. aprila, dan uoči pre saveta unije tih zemalja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски стигао у Пољску,састанци са Дудом и Моравјецким се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.