Нова правила за изнајмљивање смештаја, цена мора да укључује све трошкове

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 09:00

Нова правила за изнајмљивање смештаја, цена мора да укључује све трошкове

Колико кошта смештај који сте резервисали преко неке платформе за онлајн изнајмљивање? Учини вам се да је преноћиште јефтино, а када покушате да резервишете у цену се накнадно додају и друге накнаде и провизије попут чишћења и других услуга, па гост обично у овом случају одустане >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од резервације. Фото: Pixabay/InstagramFOTOGRAFIN Овакво понашање, по свему судећи, неће бити толерисано, јер се од компанија за онлајн изнајмљивање тражи да уједначе правила и трошкове представљају транспарентније.
AirBnB тако разматра могућност да промени политику наплате провизија и да уведе домаћинима и плаћање услуга чишћења апартмана. Из ове компаније је саопштено да се преговара о томе да се, осим те, уведе наплаћивање неколико услуга.
Намера је, наводно да се као и у Америци уведу транспарентне цене. На већини тржишта када гости резервишу смештај преко ове платформе они не виде укупну цену закупа , него само , износ ноћења. Нису им се приказивале накнаде за чишћење , као и други трошкови и порез , све до краја резервације када би сазнали колико заправо кошта смештај који су изнајмили преко ове платформе.
Много примедби је било управо на трошкове чишћења апартмана који су, по мишљењу гостију, били превисоки. Ова компанија је још прошле године саопштила да подржава предлог ЕУ-а за краткорочни најам који указује да би требало увести битне промене у пракси ове платформе. Иначе ова компанија је до сада имала два начина наплате својих услуга. Прва је она у којој „AirBnB“ од домаћина узима 3 одсто провизије, а од госта и до 20 процената (популарни сервис фи).
Када гост гледа цену, у овој опцији му се не приказује тај додатни трошак, али када дође до последњег корака за резервисање, прикаже му се и та опција. У овом случају гостима је наплаћивана провизија већа од 20 одсто. У другом случају постоји само једна провизија, а она износи 14 одсто и од госта се не узима ништа накнадно, већ је све укључено у цену.
Višak ukrajinskog žita preti smenom vlada u zemljama Evropske unije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нова правила за изнајмљивање смештаја, цена мора да укључује све трошкове се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.