Вучић: Потребан нам је већи раст, морамо да будемо још марљивији

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Apr.2023, 19:59

Вучић: Потребан нам је већи раст, морамо да будемо још марљивији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас поводом годишњице изборне победе да му се без обзира на резултате које је земља остварила, чини да је увек могао и више и боље. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Никада нисам собом задовољан, увек сам, чини ми се могао више и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << боље“, рекао је председник у интервјуу за Пинк из Вероне и додао да се и данас преиспитује да ли је синоћ могао боље да искористи време које је провео са врхунским професионалнцем Луком Цанком.
Додао је да верује да је могао да уради више, посебно по питању и грађевине и неких других сектора, да смо сви могли да се помучимо више и да радимо више.
„Али све је то обележила Украјина. Сада то изгледа као нормално, а не заборавите на проблеме које смо имали да обезбедимо и гас и струју, а на крају нисмо били ни дана без струје и гаса, плате и пенезије су значајно увећане“, рекао је он.
Председник је додао да је неке инвеститоре доводио и лично и да су неки од њих били и на штанду Отвореног Балкана на VinItaly.
Вучић је нагласио да сутра у Београду има важне састанке са ММФ-ом и другим важним људима из Атлантског савета, да треба да се види шта је то што Србија може да урадимо у наредном периоду јер нам је приходна страна боља, па и расходна мање потрошена. „Потребан нам је већи раст, већи раст, морамо да будемо марљивији“, рекао је председник.
„Украјина је обележила све, и то мучење коме смо понекад изложени због нашег специфинчног или нешто другачијег става“, рекао је Вучић.
Вучић је претходно на подсећање новнара, да је данас тачно годину дана од када је убедљиво победио на изборима за председника Републике, рекао да му многе ствари изгледају тужно, као то када видите да неко ко победи некога са 17 одсто разлике пишу да је то невиђена, убедљива победа, а када је он победио са 42 одсто разилке у првом круги никада неће написати да је то убедљива победа, већ да су гласачи добили сендвич па су гласали за њега.
„Какво је то потцењивање људи, и мислите да то тако може да прође“, рекао је председник који је прокоментарисао и тврдње дела опозиције да имају доказе да ће Вучић увести санкције Русији 3. априла 2022.
Председник је рекао да се, сада после годину дана од њихових доказа и онога шта су им, како су наводили, рекли у западним амбасадама, ништа није догодило и да се види какви су им докази.
„Видео сам да се ови са деснице понашају као Баба Ванге, да су све чешће најаве функционера СНС и СПС да ћемо увести санкције. А онда су узели Шормазову изјаву, гледате и неверујете да неко може да буде тако бахат а да се прави да не чује оно што говорим“, рекао је Вучић.
Преседник је нагласио да му је важно да смо показали да смо озбиљна и самостална држава, независна. „До сада смо успели да издржимо и да чувамо своју политику. За разлику од многих на политичком небу који су препуни заклетви, великих речи и малих дела, ја нећу да се заклињем, јер никада не знамо шта може да се деси и чиме Србија може да буде притиснута, они никада нису уцењивали мене, јер немају чиме, али када говорите о инвестицијама то је нешто другачије“, нагласио је Вучић.
Председник је поручио да смо за сада издржали али да ће се видети како ће бити у будућности.
Vučić sutra sa delegacijom MMF-a

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Потребан нам је већи раст, морамо да будемо још марљивији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.