У Србији сутра хладно, ветровито и уз интензиван снег

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Apr.2023, 15:15

У Србији сутра хладно, ветровито и уз интензиван снег

У Србији ће сутра бити облачно, хладно и ветровито са интензивним снегом, уз температуре без већег колебања, од -1 до 3, а на северу Војводине и у Неготинској Крајини до 8 степена, уз пад температуре током дана. Фото: Градске инфо Најјачи интензитет падавина очекује се ујутро и пре >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << подне уз значајно стварање, односно повећање висине снежног покривача за 10 до 30 центиметара у нижим пределима и до 50 цм на планинама, локално и више.
Дуваће јак северни и северозападни ветар, што ће у брдско-планинским пределима условити мећаву и стварање снежних наноса, док ће се у нижим пределима, нарочито централног дела земље акумулирати веће количине влажног снега.
У Тимочкој Крајини, Војводини и на југоистоку Србије се уз снег очекује и киша. Интензитет падавине ће после подне и увече ослабити.
И у Београду сутра ујутру и пре подне облачно са јаким снегом уз даље повећање висине снежног покривача.
После подне се уз снег очекује и киша, а интензитет падавина ће ослабити. Дуваће умерен и јак северни и северозападни ветар. Температура без већег колебања, од -1 до 2 степена.
Према изгледима времена за наредних седам дана, до уторка, 11. априла, биће хладно за овај период године. У јутарњим сатима се до краја седмице очекује локална појава мразева (на 2 метра местимично до -2 степена, а при тлу од -5 до 0 степени). У току дана у среду (05.04.) облачно, местимично са снегом, у централним и јужним крајевима уз мање повећање висине снежног покривача.
На северозападу Војводине углавном суво. Северни и северозападни ветар ће после подне краткотрајно ослабити, осим у Тимочкој Крајини где ће и даље бити јак, повремено олујни.
У четвртак већи део дана облачно и суво, а мешовите падавине (киша и снег) поново се очекују увече, ноћу и у петак, 7. априла.
Падавине ће бити слабог интензитета, а северозападни ветар у краткотрајном појачању. Затим до краја периода спорадична појава слабе кише у низијама и снега на планинама. Температура ће бити у постепеном порасту, али и даље испод просека за прву половину априла.
Danas hladnije, očekuju se veće količine padavina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Србији сутра хладно, ветровито и уз интензиван снег се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.