Чудесно воће које ће вам помоћи да лакше заспите

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Apr.2023, 14:01

Чудесно воће које ће вам помоћи да лакше заспите

Група стручњака открила је да постоји „чудeсно“ воће које би могло да вам помогне да брзо заспите и уједно обећава бољи квалитет сна, а то је киви. Фото: Pixabay/10634669 Стручњаци су објаснили да једење кивија пре спавања заправо може помоћи да боље спавате. Воће, које се лако налази >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у већини супермаркета, може помоћи у одржавању бољег распореда спавања, што може имати значајан утицај на ваше физичко и ментално здравље.
Једење кивија је одлика многих људи који иду на спавање дуги низ година, а наука потврђује вредност кивија као средства за спавање. Студије су показале да воће кивија може помоћи у побољшању квалитета сна, времена спавања и ефикасности сна након месец дана редовне конзумације кивија пре спавања.
Киви садржи велике количине серотонина и антиоксиданата, као и витамине као што су фолна киселина и витамини Б, који могу помоћи у лечењу поремећаја спавања и ресетовању распореда спавања.
Остале препоруке укључују не конзумирање кофеина увече, јер стимулансу може бити потребно „до 10 сати“ да потпуно напусти ваш систем, као и да радите ујутру, а не ноћу.
Koliko dugo čovek može da bude budan?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Чудесно воће које ће вам помоћи да лакше заспите се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.