Пореска управа објавила календар измиривања пореских обавеза фирми за април

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Apr.2023, 10:31

Пореска управа објавила календар измиривања пореских обавеза фирми за април

Пореска управа објавила је календар измиривања пореских обавеза од стране фирми за април, према коме је рок за прве обавезе среда, 5. април. Фото: Град Нови Сад Ради се о достављању обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма, као и извештаја о запошљавању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << особа са инвалидитетом.
Рок за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања, као и подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец од стране пореског дужника из члана 10. Закона о ПДВ, истиче 10. априла.
Крајњи рок за плаћање аконтације пореза на приходе од самосталне делатности, подношење пореске пријаве и пореског биланса од стране предузетника, предузетника пољопривредника и предузетника друго лице за утврђивање пореза за 2022. годину, за плаћање разлике пореза на приход од самосталне делатности утврђене по коначном обрачуну за 2022. годину, те плаћање пореза на приход од пружања угоститељских услуга за први квартал ове године јесте 18. април.
До тог датума неопходно је платити и доприносе на приходе од обављања самосталне делатности, доприносе за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере. До тада је потребно и поднети пореску пријаве, платити допринос за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва, као и пореску пријаву и платити ПДВ за претходни месец, поднети образац ПИД ПДВ 1 за март месец, те пореску пријаву и платити ПДВ за прво тромесечје ове године.
До 18. априла подноси се и образац за ПИД ПДВ 1 за прво тромесечје ако је обвезник тада испунио један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранство, плаћа се аконтација пореза на добит правних лица, затим акциза за другу половину месеца, подноси се пореска пријава за обрачун акцизе за претходни месец као и пријава о обрачуну акцизе на струју.
Последња априлска обавеза јесте плаћање обрачунате акцизе за прву половину месеца, што је неопходно урадити до 28. априла.
Na graničnom prelazu Šid sedam sati čekanja za teretna vozila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пореска управа објавила календар измиривања пореских обавеза фирми за април се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.