Амбасадор Ђурић са конгресменом Костом о енергетици, инвестицијама и пројектима

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Apr.2023, 15:01

Амбасадор Ђурић са конгресменом Костом о енергетици, инвестицијама и пројектима

Амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић разговарао је на Капитол хилу са конгресменом Џимом Костом, чланом Пододбора за Европу у Одбору за спољне послове америчког Конгреса. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Међу главним билатералним темама сусрета била >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је привредна сарадња, са посебним акцентом на могућностима за заједнички рад на ширењу система енергетске инфраструктуре у Србији, као и на актуелним инфраструктурним инвестицијама и пројектима, саопштила је амбасада Србије у Вашингтону.
С тим у вези, амбасадор Ђурић известио је конгресмена Косту о напредовању радова на пројекту Моравског коридора, који америчка компанија „Бехтел“ гради у конзорцијуму са турском „Енком“, истакавши његов значај као првог дигиталног коридора у нашој земљи. „Моравски коридор представља нову развојну шансу за домаћу привреду, индустрију и туризам. Његова изградња у знатној мери допринеће напретку и на локалном нивоу, јер ће се за општине које се налазе на његовој траси и тамошње становништво отворити бројне могућности“, подвукао је Ђурић.
Саговорници су искористили сусрет да размотре и актуелну ситуацију у региону Западног Балкана, као и најважнија међународна питања, констатујући да је проналазак мирног решења за украјинску кризу од највеће хитности, наведено је у саопштењу.
Vučić: Učinićemo sve kako bismo omogućili slobodnu trgovinu na Zapadnom Balkanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амбасадор Ђурић са конгресменом Костом о енергетици, инвестицијама и пројектима се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.