Данас променљиво облачно и топлије, поподне местимично краткотрајна киша

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Apr.2023, 07:59

Данас променљиво облачно и топлије, поподне местимично краткотрајна киша

У Србији ће данас бити променљиво облачно и топлије, преподне суво са дужим сунчаним интервалима, а после подне местимично са краткотрајном кишом или локалним пљусковима, који ће понегде на југозападу бити праћени и грмљавином. Фото: Градске инфо Према прогнози Републичког >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хидрометеоролошког завода, јутарња температура износиће од 2 до 8, а највиша дневна од 16 до 20 степени Целзијуса.
Дуваће слаб до умерен северни и северозападни, на истоку повремено и јак ветар. Током ноћи наоблачење, на северу и западу местимично са кишом уз појачање северног ветра.
И у Београду данас променљиво облачно и топлије, пре подне суво са дужим сунчаним интервалима, а после подне у појединим деловима града са краткотрајном кишом.
Ветар слаб до умерен северни и северозападни. Јутарња температура око 7 , највиша дневна око 17 степени. Током ноћи наоблачење са кишом уз појачање северног ветра.
РХМЗ упозорава да ће у понедељак бити облачно са кишом, на планинама са снегом, а већа количина падавина очекује се у другом делу дана у јужним, источним и централним пределима, од 20 до 40 мм за 12 сати, понегде и више.
Такође се упозорава на формирање снежног покривача, од 20 до 50 цм у понедељак и уторак у планинским пределима.
У нижим пределима снег и формирање снежног покривача очекује се у понедељак крајем дана и током ноћи ка уторку, као и у уторак током дана, осим на северозападу Војводине и у Тимочкој Крајини.
Према изгледима времена за наредних седам дана, до недеље, 9. априла, следеће седмице биће осетно хладније, посебно у уторак и среду, а слаб јутарњи мраз очекује се у другој половини седмице.
Prelazak na ekološka goriva će se odvijati u Srbiji znatno sporije

 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данас променљиво облачно и топлије, поподне местимично краткотрајна киша се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.