Каиро: Египат и Сирија се договорили да ојачају сарадњу

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Apr.2023, 17:57

Каиро: Египат и Сирија се договорили да ојачају сарадњу

Египат и Сирија договорили су се данас да ојачају сарадњу током прве званичне посете сиријског министра спољних послова Каиру за више од деценије. Фото: Pixabay/shadyshaker Сиријски министар иностраних послова Фејсал Мекдад загрлио је египатског колегу Самеха Шукрија када је стигао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у посету Египту, пренео је Ројтерс.
„Министри су се договорили да интензивирају канале комуникације између две земље на различитим нивоима“, наводи се у саопштењу египатског министарства спољних послова.
Египат је такође поновио своју подршку за свеобухватно политичко решење сиријске кризе што је пре могуће и обећао помоћ Сирији у обнови после земљотреса у фебруару.
Египатски неименовани безбедносни извор рекао је за Ројтерс да је посета имала за циљ постављање корака за повратак Сирије у Арапску лигу уз посредовање Египта и Саудијске Арабије.
Арапска лига, са седиштем у Каиру, суспендовала је чланство Сирије 2011. године и многе арапске државе повукле су своје изасланике из Дамаска.
Поједине земље, укључујући САД и Катар, противе се обнављању веза са сиријским председником Башаром ал Асадом.
Кључне регионалне силе, укључујући Саудијску Арабију и Уједињене Арапске Емирате су, међутим, недавно наговестиле све већу отвореност према Дамаску.
Одлука турског парламента ступила на снагу, Финска може у НАТО

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Каиро: Египат и Сирија се договорили да ојачају сарадњу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.